Expertises

Expertises

Het leiden, richting geven en inspireren van organisaties in een voortdurend veranderende omgeving is een stevige opgave. Agile organiseren vraagt om nieuwe manieren van denken, organiseren en communiceren van leiders.

Onze kennis en ervaring is op verschillende manieren in te zetten

Onze kennis en ervaring is op verschillende manieren in te zetten. U kunt ervoor kiezen om ons in te huren om uw organisatie meer wendbaar te maken, en wij kunnen met onze expertise ook bij kleine stappen ondersteunen.

Zo bieden wij naast detachering van experts ook coaching en trainingen op het gebied van Agile Scrum, leiderschap, verander management en cultuur optimalisatie.

Ook een workshop duurzaamheid voor bedrijven kunnen we voor u verzorgen.

Transitie begeleiding

Wij delen graag onze kennis en ervaring binnen uw organisatie. Hierbij begeleiden we uw organisatie tijdens de transitie naar de door u gewenste wendbaarheid. We streven ernaar om onszelf zo snel mogelijk overbodig te maken door onze kennis en ervaring aan u en de organisatie over te dragen.

Een duurzame strategie

Naast Agile werken zijn er nog meer aspecten die opgepakt kunnen worden. Zo zijn er wetgevings- en milieu aspecten die op het gebied van duurzaamheid kunnen worden opgepakt. Duurzaamheid begint met een mindset die gevoed wordt door de bedrijfscultuur.
Het ontwikkelen en cultiveren van die mindset is iets waar wij u mee kunnen helpen.

Niet alleen managen, maar voornamelijk leiden

Er is een groot verschil tussen management en leiderschap maar het een kan niet zonder het ander. Managen is over het algemeen meer sturend en een leider legt hierbij de focus meer op inspirerend motiveren en de talenten en ambities, welke hij/zij voedt en faciliteert. Echter, soms zal er wel degelijk sturend moeten worden opgetreden. Een goed gekozen balans hiertussen, die authentiek is en past bij de persoonlijkheid van de manager werkt inspirerend. Zo ontstaan zelfsturende of zelf-organiserende teams waarbij de leider het overzicht houdt en een steeds grotere span of control aankan. Het “werk-geluk” van de medewerkers stijgt gelijk met de motivatie en daarmee de kwaliteit en productiviteit van het werk. Wat ook voor minder werkstress zorgt en daarmee een lager ziekteverzuim.

Wij delen onze kennis en ervaring graag met u

Uit onze ervaring blijkt dat de Agile ontwikkeling van organisaties versnelt, wanneer managers de volgende stappen doorlopen voor het ontwikkelen van leiderschap:

  • Omgeving creëren voor stabiele teams
  • Ontdekken welke vragen en behoeften er zijn voor leiders van (Agile) organisaties en hoe daar mee om te gaan.
  • Uw persoonlijke leiderschapsstijl en de kansen om die door te ontwikkelen
  • Het ontwikkelen van leiderschap communities en teams op alle management niveaus in de organisatie
  • Kennis delen en opdoen voor het versterken van uw leiderschap.

De nadruk ligt tijdens onze trainingen en workshops op ‘hoe ontwikkel je de leiderschapscompetenties bij jezelf, het oefenen en praktisch maken van de verschillende onderdelen van leiderschap.

Graag gebruik maken van de diensten van Profit4Agile? Laat je gegevens achter of neem direct contact op met ons.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.