Transformaties

Transformaties

Het leiden, richting geven en inspireren van organisaties in een voortdurend veranderende omgeving is een stevige opgave. Een organisatie wendbaar maken vraagt om nieuwe manieren van denken, communiceren en organiseren van leiders.

Transformeren met Profit4Agile

Profit4Agile begeleidt in de volle breedte én volledig op maat uw transitie. Onze Agile coaches, Projectmanagers, Scrum masters, Product Owners en Verandermanagers helpen u vanuit jarenlange ervaring de transitie naar de gestelde doelsituatie te maken. Een transitie betekent vaak een nieuwe manier van denken en werken. Het ontwikkelen van sterke teams op alle denkbare vlakken is hierbij een belangrijk onderdeel. Dit vraagt iets van alle betrokkenen. Om goed op één lijn te komen met de richting van gewenste verandering, concrete doelen met elkaar af te spreken en voor het faciliteren van deze groei heeft Profit4Agile diverse experts en ook trainingen en programma’s.

Impact van de veranderingen

Agile framework

Een wendbare organisatie heeft als doel om snel op veranderingen in de markt te kunnen reageren. Het wendbaar zijn van een organisatie hangt af van een aantal factoren waarvan het Agile framework er één is.

Wat is nog meer nodig?

Het aanpassen van de organisatiecultuur na het invoeren van het framework levert na verloop van tijd de beoogde verhoging van productiviteit, betrokkenheid, innovatie en daarmee een kortere Time To Market en een hogere ROI op. Daarnaast gaan ziekteverzuim, verloop en weerstand tegen veranderingen omlaag, als het op de juiste manier wordt toegepast.

Het belang van dienend leiderschap

Het invoeren van Agile heeft meer impact  op een organisatie dan alleen een nieuwe werkwijze op de werkvloer. Verantwoordelijkheden worden anders verdeeld en we gaan anders met elkaar om. Dit vergt vaak gedragsverandering bij het management. Het invoeren van “dienend leiderschap” is hier de oplossing voor. Een dienend leider zet de belangen van de organisatie en medewerkers voorop.

We helpen u graag met Agile training en coaching

Uit onze ervaring blijkt dat Agile en Scrum sneller naar verwachting werken wanneer de volgende stappen doorlopen worden:

  • Een cultuur creëren voor stabiele en gemotiveerde teams
  • Ontdekken welke nieuwe vragen ontstaan voor managers binnen een Agile organisatie en hoe daarmee om te gaan
  • De persoonlijke leiderschapsstijl van managers en de mogelijkheden om die door te ontwikkelen
  • Het ontwikkelen van leiderschap in teams
  • Concrete interventies voor het versterken van het leiderschap

De nadruk ligt tijdens deze training op het ‘hoe’ van het oefenen en praktisch maken van de verschillende onderdelen van leiderschap in wendbare organisaties.

Graag gebruik maken van de diensten van Profit4Agile? Laat je gegevens achter of neem direct contact op met ons.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.